Jouw sim deal in 5 stappen.

Het kiezen van een sim only abonnement

Het kiezen van een sim only abonnement dat perfect aansluit op uw verbruik is vaak erg moeilijk, u weet tenslotte niet precies wat de mogelijkheden zijn bij het afsluiten van zo'n abonnement voor uw mobiele telefoon en u wilt natuurlijk ook niet teveel betalen voor het gebruik van uw telefoon. Het grootste risico bij het afsluiten van een abonnement is dat u een veel te grote bundel afsluit bij het afsluit hiervan, het resultaat hiervan is dat u maandelijks veel belminuten van uw abonnement over hebt, u wilt natuurlijk niet betalen voor een dienst die u niet gebruikt, het is daarom belangrijk om goede ondersteuning te krijgen bij het proces tot het vinden van een goede bundel voor uw persoonlijk gebruik. Ons doel is dan ook onze bezoekers door middel van een handig stappenplan het ideale abonnement te laten vinden die precies past bij het gebruik van onze bezoeker. Wij letten er niet alleen op dat de bundel perfect past bij de door u aangegeven wensen, wij controleren ook de kwaliteit van de aanbieders die op onze website te vinden zijn. Natuurlijk wilt u ook niet teveel geld betalen voor het gebruik van uw telefoon, wij vergelijken daarom de verschillende aanbieders ook op basis van prijs, hierdoor sluit u bij ons altijd een abonnement af voor de laagst mogelijke prijs. Op deze website kunt u een actueel overzicht vinden van de diverse aanbieders die zich bevinden op de Nederlandse telecommarkt. U wilt toch ook niet eindeloos zoeken voor de goedkoopste aanbieder voor een sim only bundel die perfect bij u past? Gelukkig nemen wij dit werkt uit uw handen, op deze website kunt u namelijk de prijzen van de verschillende aanbieders van o.a. belminuten SMS en het aantal te verbruiken MB's per maand gratis en snel met elkaar vergelijken.

Stap 1: Is een sim only abonnement voor mij voordelig?

Voordat u op zoek gaat naar een sim only abonnement dat perfect bij u past is het natuurlijk eerst belangrijk om uzelf af te vragen of sim only wel geschikt is bij uw persoonlijk gebruik van uw mobiele telefoon. De voornaamste reden voor het verkiezen van sim only boven een normaal abonnement waarbij u gratis een mobiele telefoon krijgt is dat een sim only in de maandelijkse kosten een heel stuk goedkoper is dan een ‘normaal abonnement'. Bij het afsluiten van een normaal abonnement krijgt u een ‘gratis' telefoon, wij zetten het woord ‘gratis' tussen aanhaaltekens, omdat het eigenlijk helemaal niet gratis is. De maandelijkse kosten bij het afsluiten van een normaal abonnement liggen altijd een stuk hoger dan de kosten van sim only, tenslotte moet u ook de telefoon gewoon betalen. Het afsluiten van een sim only abonnement is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die niet elk jaar of om de twee jaar een nieuw ‘gratis' telefoontoestel willen ontvangen van de provider, tenslotte functioneert een eerder verkregen toestel in de meeste gevallen na een jaar of na twee jaar nog prima. U kunt er ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten op een toestel die u toevallig nog ergens had liggen of tweedehands hebt gekocht. Om een dergelijk abonnement af te kunnen sluiten is het echter wel belangrijk dat uw telefoontoestel simlock vrij is, het is dus aan te raden eerst te kijken of het toestel dat u wilt gebruiken voor het afsluiten van het abonnement wel simlock vrij is. Mocht het toestel niet simlock vrij zijn, dan kunt u er altijd voor kiezen het toestel simlock vrij te laten maken.

Stap 2: Het verbruik selecteren

De meeste mensen vinden het vaak erg moeilijk om het maandelijkse verbruik te bepalen bij het afsluiten van een abonnement voor de mobiele telefoon, wij vinden het daarom belangrijk om u goed te ondersteunen bij het selecteren van uw verbruik door het geven van goede tips. Het bepalen van uw verbruik is niet makkelijk, het is echter wel noodzakelijk om uw verbruik goed te selecteren om te voorkomen dat u een te grote bundel afsluit en onnodig en te hoge kosten vastzit na het afsluiten van een bundel voor uw mobiele telefoon. Als u eerder al een contract bij een andere provider had lopen en ervoor kiest om over te gaan stappen naar een andere aanbieder, is het aan te raden uw oude telefoonrekeningen nog eens te bekijken. Op uw oude telefoonrekeningen staat namelijk precies hoeveel belminuten, SMS berichten en MB's u maandelijks bij uw abonnement gebruiken. Het verbruik van uw oude abonnement kan een zeer goede richtlijn zijn bij het afsluiten van een nieuw abonnement bij een nieuwe provider. Natuurlijk is het daarbij wel belangrijk dat het gebruik sinds het oude contract niet is toegenomen of afgenomen. Het is aan te raden om niet een (te) krappe bundel af te sluiten, belminuten, SMS berichten en MB's gebruiken buiten uw bundel kan namelijk erg in de kosten gaan lopen. Het achterhalen van uw gebruik is aan de hand van onze selectiemogelijkheden niet meer moeilijk, u kunt namelijk precies aangeven hoeveel belminuten, SMS berichten en MB's u maandelijks gebruikt om vervolgens de goedkoopste aanbieder te vinden.

Stap 3: Het selecteren van de contract duur

Nadat u uw sim only abonnement hebt samengesteld is het tijd om de contract duur van uw abonnement aan te geven. Als u zeker weet dat u het huidig geselecteerde abonnement in de aankomende jaren wilt blijven houden is het aan te raden om een zo lang mogelijke contract duur te selecteren, ook bij deze abonnement geldt: hoe langer de contract duur, hoe goedkoper het maandelijks te betalen tarief voor het abonnement is. Natuurlijk hoeft de contract duur niet lang te zijn, providers als Hollandsnieuwe, Tele2 en Ben bieden zelfs de mogelijkheid om het contract maandelijks op te zeggen. Natuurlijk zullen de tarieven voor contracten die maandelijks opgezegd kunnen worden wel een stukje hoger liggen dan jaarcontracten.

Stap 4: De provider selecteren

Nadat u uw bundel hebt samengesteld en de contract duur van uw abonnement hebt geselecteerd is het tijd om uw voorkeur voor een provider aan te geven. Het kan zomaar zijn dat u een voorkeur heeft voor een bepaalde provider of providers, dit kunt u dan bij deze stap aangeven. Een mogelijke reden voor het kiezen van een provider hier is bijvoorbeeld dat u goede ervaringen heeft met een bepaalde provider. Het kan natuurlijk ook zijn dat u helemaal geen voorkeur heeft voor een bepaalde provider, u kunt er daarom ook voor kiezen om bij deze stap geen specifieke provider te kiezen. Het selecteren van een provider is persoonlijk, niet iedereen heeft goede ervaringen met dezelfde provider. Natuurlijk heeft elke providers zijn voordelen en zijn nadelen, u kunt op onze website meer lezen over de voor- en nadelen van de providers waaronder wij de abonnementen vergelijken.

Stap 5: Het contract afsluiten

Nadat u uw sim only abonnement hebt samengesteld, de contract duur hebt gekozen en een eventuele voorkeur voor een provider hebt aangegeven is het eindelijk tijd om het contract af te sluiten, voor het afsluiten van het contract klikt u op de button ‘Info & Afsluiten', waarna wij u doorsturen naar de betreffende provider waarbij u direct het abonnement kunt afsluiten. In de meeste gevallen staan alle instellingen bij het afsluiten van het abonnement helemaal klaar nadat wij u hebben doorverwezen, het is echter altijd aan te raden alle punten nog een keer goed na te lezen voordat u het contract afsluit. Bij het afsluiten van het contract kunt u vaak ook kiezen wat voor soort simkaart u graag wilt hebben, u kunt hierbij vaak kiezen uit een normale simkaart, een micro simkaart of een nano simkaart. Nadat u alle velden hebt ingevoerd kunt u direct het contract bij de betreffende provider afsluiten, deze zal u vervolgens een bevestiging sturen.